Jan Kilański I Meksykańska fiesta Mex & The City

Zjadł zęby na gwiazdkowych restauracjach, zahaczył też o polskiego Top Chefa. Trójmiasto zna go bardzo dobrze z najbardziej odkręconych azjatyckich smaków, bo szefował w Neon Street Food Bar oraz Noodle Bar. W W4 Jan Kiliański odkryje przed nami Meksyk - taki jaki uwielbia! Soczysty, pachnący i nieprzyzwoicie smaczny. Kręci go wszystko - gotowanie, przetwórstwo i wypieki. Spodziewajcie się dobrej imprezy i szalonego miksu na stołach. Ta głowa nigdy nie odpoczywa.

Menu:

Na stole wyląduje pięć talerzy, pełen meksyk. Będzie świeżo, intensywnie, trochę na ostro i na pewno nie nudno.Leci to tak:
  • PLATO I Totopos - zwane nachosami, domowe chipsy z tortilli kukurydzianych, podawane z 3 salsami: polskie Chipotle (z wędzonej śliwki), El Ciapo (z agrestu i tomatillo), Sex wJalisco (palone pomidory i jalapeno).
  • PLATO II Ensalada de judias verdes - sałatka z fasolki szparagowej, tomatillo - czyli śmiesznego, zielonego pomidora, świeżego jalapeno i kolendry.
  • PLATO III Sopa de tres hermanas - czyli zupa trzech sióstr - fasoli, dyni i kukurydzy. Taki krem a najego górze cancha (chrupiąca kukurydza) i prażone pestki dyni. Trochę ostra, trochę kwaśna, najlepsza.
  • PLATO IV Taco al pastor - taco z wieprzowiną po pastersku, z salsą z ananasa i limonki. Tortilla oczywiście kukurydziana. Z kawałkiem limonki na odświeżenie.
  • POSTRE, CZYLI DESER Pan de elote - ciastko, trochę jakby marchewkowe tylko, że z kukurydzy. Dulce de lecheczyli kajmak no i truskawki, bo sezon.

Wszelkie pytania prosimy kierować do: alice@craneagency.pl dominika@craneagency.pl

  • 1. Wybierz bilety
  • 2. Potwierdź zamówienie
  • 3. Płatność

Sprzedaż online została zakończona.

Bilety są dostępne na bramce w klubie. Zapraszamy.

Kiedy
21.07.2022
Gdzie
Ulica Elektryków, Gdańsk
Sponsorzy